Hond in vakantie naar opvang? Dierenasiel wegens huisdiervriendelijke vakantiehuizen gesloten!

“.. und Haustiere werden umsonst untergebracht in dieser Zeit.” ; meldde een Duitse verhuurster zojuist aan OUT! Vakantiehuizen toen zij doorgaf dat wij haar Fewo, haar vakantiewoning, deze zomer met extra korting mogen verhuren.  Een korte, simpele opmerking maar wel één die mede getuige de Facebook-post door de ANVR van vandaag, laat zien dat de verhuurster goed bij de tijd is. Zij weet waar het bij het boeken van een vakantiehuis bij haar potentiele gasten om gaat.     

De kosten van een vakantie worden immers niet alleen gevormd door de huur van een vakantiehuis. Ook de eventuele opvang van je hond kost normaal gesproken geld. Geld waarop het moeilijk besparen is want als het om je trouwe viervoeter gaat, ben je huiverig voor het besparen op de vakantie-opvang. Voorzover opvang überhaupt een optie is. Voor je hond wil je gewoon het beste.  Het beste en in elk geval het mooiste is dan natuurlijk om samen met je hond op vakantie te gaan. Niet voor niets worden momenteel de huisdiervriendelijk vakantiehuizen van OUT! door twee dierenartspraktijken in Den Haag en Hoogeveen aanbevolen.  Mag onze Duitse verhuurster zich met het ‘doktersadvies’ ook nog zomaar ‘kuuroord noemen….

Natuurlijk hebben genoemde aanbevelingen ook te maken met het feit dat in deze economisch bijzondere tijden, ook dierenartsen zich nog meer van elkaar willen onderscheiden en iets extra’s voor hun clienten willen doen. Is dat echter geen geweldige ontwikkeling als zowel de dierenarts, het huisdier en diens baasje als de vakantiehuisverhuurder daar beter van wordt? Met excuses aan de commerciële opvangbranche/dierenasiels.  Het zal niet de bedoeling zijn dat  deze mensen zelf in het hoogseizoen tijd voor vakantie hebben maar als zij zich even bij OUT! Vakantiehuizen  melden, zorgen wij dat zij niet al te duur even weg kunnen. Bijvoorbeeld naar onze budgetvakantiehuizen.  

En zo heeft wederom ‘elk nadeel weer z’n voordeel’. Soms moet je gewoon even van buitenaf worden aangezet op dingen anders te doen. Denken we soms door de crisis  al zo’n beetje een ‘hondenleven’ te hebben, zorgt juist nu de hond voor een ongekend stuk ‘quality time’ : voordeliger dan ooit met z’n allen naar een huisdiervriendelijke vakantiewoning van OUT!  Vakantiehuizen!

De website van OUT! Vakantiehuizen biedt U niet alleen een speciale pagina met huisdiervriendelijke vakantiehuizen maar verstrekt daarop ook veel informatie en links met betrekking tot het reizen met je huisdier.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s